Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

NFIT fagseminar 10 juni kjønnsmangfold – inkongruens

10 juni 2021 – 00:00

NFIT - Norsk Forening for Integrativ Terapi

Fagseminar om kjønnsmangfold og kjønnsinkongruens

v/ Ruth Eckhoff på Zoom

Et åpent fagseminar i tre deler, med Ruth Eckhoff og Birna Rørslett.
Del I (22. april): Hvordan kan vi som integrative terapeuter møte kjønnsmangfoldet / personer som opplever kjønnsinkongruens og / eller deres pårørende?
Del II (10. juni): Samfunnsperspektiver.
Del III (høsten 2021, dato kommer): Forsknings- og utviklingsprosjekter.

Påmelding: Send e-post til Berit Aanesen.

Ruth Eckhoff, integrativ terapeut og universitetslektor ved Norges musikkhøgskole.
Ruth Eckhoff, integrativ terapeut og universitetslektor ved Norges musikkhøgskole.

Del I (22. april kl 18-20 på Zoom): «Hvordan kan vi som integrative terapeuter møte kjønnsmangfoldet / personer som opplever kjønnsinkongruens og/eller deres pårørende?»

Det blir først et foredrag av Ruth med bildeillustrasjoner laget av Birna Rørslett (naturfotograf og  Ruths partner, som er transperson).

Hva vil det si å ikke passe inn i to-kjønnsmodellen og hva slags utfordringer i sin livssituasjon kan transpersoner / personer som opplever kjønnsinkongruens oppleve? Skeiv teori, nye begreper for kjønnsmangfold, endringer i diagnosekategorier, historikk omkring lovverk og rettigheter. Perspektiver på behandling og organisering av tilbud (fortid, nåtid og framtid). Hva kan vi bidra med som integrative terapeuter?

Refleksjon og diskusjon i smågrupper og plenum.

 

Del II: Samfunnsperspektiver på kjønnsmangfold og kjønnsinkongruens. Hovedpunkter i mediadebatter de siste årene. Utenforskap, mikroaggresjoner og interseksjonalitet. Hvordan jobbe med egne holdninger på dette området? Utfordringer i parforhold ved kjønnsinkongruens. Integrativ parterapi. Ruth og Birna Rørslett innleder. Det blir anledning til å stille spørsmål. Refleksjon og diskusjon.

 

Del III: Forsknings- og utviklingsprosjekter i forbindelse med kjønnsmangfold og kjønnsinkongruens. Ruth presenterer et eget pågående prosjekt. Aktuell litteratur. Refleksjon og diskusjon.

Detaljer

Dato:
10 juni 2021
Tid
00:00
Kategori for Arrangement:

Arrangør

NFIT
Vis Arrangør nettside